.

 

.
In samenwerking met Santino zetten we een nieuwe stap om onze ecologische voetstap te verkleinen. Met de eco-line collectie loopt je team er niet alleen perfect bij maar ben je nog eens verantwoord bezig! 

BIj deze eco-line wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten vezels. De polo’s en sweatvesten zijn bijvoorbeeld gemaakt van organisch katoen en gerecyclede petflessen terwijl de t-shirts  voor het grootste gedeelte uit bamboe bestaan. In totaal zijn er 4 verschillende processen die gebruikt zijn in de eco-line kleding.

Welke stoffen worden er gebruikt?

Biologisch katoen: Organisch (of biologisch) katoen wordt verbouwd zonder chemische bestrijdingsmiddelen om vervuiling van landbouwgrond en water tegen te gaan. Voor de besmetting van de grond wordt plantaardig en dierlijk afval gebruikt. Als bestrijdingsmiddel worden insecten gebruikt.

Bamboe: Bamboe groeit enorm snel, heeft weinig water nodig en geen pesticide of kunstmest. Tijdens de snelle groei neemt de plant veel broeikasgassen op en voorkomt erosie. Bamboe stof heeft een luxe uitstraling, is zacht, ademend en slijtvast.

Gerecycled katoen: Door gerecycled katoen te gebruiken hoeft er minder nieuw katoen te worden verbouwd en kan er enorm worden bespaard op water en CO2 uitstoot.

Garens van rPet: Santino gebruikt garens van gerecycled polyester gemaakt uit PET flessen. Het voordeel van deze manier van werken is dat er geen nieuw polyester gemaakt hoeft te worden. Hierdoor wordn afvalbergen kleiner en de oceanen schoner.

Bekijk de duurzame collectie van Santino

Poloshirt Milan

Heren poloshirt, 180 gr/m², 80% organisch katoen (GOTS) / 20% rPET polyester (GRS), micro pique, modern fit, met borstzak, verlengd achterpand, met ribmanchetten en zware ribkraag.

Poloshirt Monza

Heren poloshirt, 80% organisch katoen (GOTS) / 20% rPET polyester (GRS), 180 gr/m², micropiqué, modern fit, verlengd achterpand, met ribmanchetten en zware ribkraag. Ook leverbaar als damesmodel.

T-shirt Jort

T-shirt Jort met een extra diepe V-hals is gemaakt van 65% bamboe, 32% katoen en 3% elastaan, waardoor het heerlijk zacht aanvoelt en uitermate geschikt is als ondershirt. Door de diepere V-hals is T-shirt Jort niet zichtbaar onder een overhemd.

T-shirt Jordan

T-shirt Jordan met ronde hals is gemaakt van 65% bamboe, 32% katoen en 3% elastaan, waardoor het heerlijk zacht aanvoelt en uitermate geschikt is als ondershirt. Door de combinatie van bamboe met katoen heeft het T-shirt een ademende werking en optimaal draagcomfort.

T-shirt Jonaz

T-shirt Jonaz met V-hals is gemaakt van 65% bamboe, 32% katoen en 3% elastaan, waardoor het heerlijk zacht aanvoelt en uitermate geschikt is als ondershirt. Door de combinatie van bamboe met katoen heeft het T-shirt een ademende werking en optimaal draagcomfort.

Sweatvest Berlin

Sweatvest, 80% organisch katoen (GOTS) / 20% rPET polyester (GRS), 280 gr/m², Interlock, modern fit met opstaande kraag, mouw met elastieke binding, 2 steekzakken en mouwzak allen met YKK ritsen. Ook verkijgbaar als damesmodel.

Als je geïnteresseerd bent geraakt in duurzame bedrijfskleding dan ben je bij ons aan het juiste adres. Klik  dan hier om contact met ons op te nemen.